Meny
Laddar...

Hållbarhetsarbetet på Lumber & Karle!

Vi på Lumber & Karle har tidigt initierat ett sätt att arbeta för att skapa en hållbar och miljövänlig verksamhet! Vi har systematiskt gått igenom varje del av vår verksamhet och sett vad, och hur vi kan göra på respektive avdelning för att hitta ett så bra och klimatsmart sätt att arbeta som möjligt.

 

 

Vi har system och rutiner på bl.a. sophantering, matsvinn, inköp hos lokala producenter, kemikaliehantering samt användning av energisnåla maskiner och produkter. Vi erbjuder laddplatser för både Tesla och andra el- och hybridbilar på vår gästparkering. Vi har installerat ett vattensystem för rengöring och desinficering. Systemet heter Tersano och kommer från Orbo Tech. Ozonvattnet är effektivare än klorin, men lika skonsamt som vanligt kranvatten så att du på ett enkelt, tryggt och kostnadseffektivt sätt kan desinficera alla typer av ytor och föremål, helt utan miljöfarliga kemikalier.

Information och marknadsföring!

Vi har mer eller mindre helt gått bort ifrån information och reklam på papper. Vi har valt att informera om bl.a. öppettider, erbjudanden och liknande på TV skärmar på hotellet. Skärmarna finns både i dom allmänna utrymmena samt via hotell TV.

Upp mot 95% av vår marknadsföring sker digitalt, och annonsering i papperstidningar har nästan helt upphört.

Lokala samarbeten!

Närområdet kring Lumber & Karle är fullt av miljövänliga aktiviteter som golf, vandring, padel, yoga och cykling. Vi har sedan en lång tid tillbaka ett nära samarbete med flera lokala entreprenörer när det gäller aktiviteter.

Närproducerad och klimatsmart mat!

Vår restaurang har som policy att alltid använda närodlat, närproducerat och ekologiskt så långt det är möjligt. All mat lagas från grunden och miljötänket finns alltid i vår personals filosofi när dom producerar mat till våra gäster.

 

 

Hållbar arbetskraft!

Alla vi som arbetar på Lumber & Karle har jobbat tillsammans med att forma våra policys när det gäller Hållbarhet!
För oss är det också viktigt med en god och hållbar arbetsmiljö! Vårt värdegrundsarbete skall skapa en trygg, utvecklande och hållbar arbetsmiljö som ”bäddar” för en lång och framgångsrik anställning.

Våra värdeord är ”TRE G”

Trygghet
Respekt
Engagemang
Gemenskap

Vi hoppas, och tror att våra gäster ser vad vi brinner för och att det arbete vi gör skall lägga till grund för många och långa besök hos oss på Lumber & Karle!

Vi ses i Kvänum!